1 Mart 2009 Pazar

Üç Kanallı 6 GB DDR3 Bellek Kitleri:Sonuç

Bugünkü incelememizin, hızın fiyattan daha öncelikli olduğu üst düzey bellek pazarını hedeflediğini ve dolayısıyla en hızlı ürünün kazanacağını bir kez daha size hatırlatmak istiyoruz. Buradan kolaylık yarışmamızın galibini görebiliyoruz: Kingston kazandı çünkü başka hiçbir firma deneye başlama tarihimize kadar DDR3-2000 ayarında bellek modelleri yollayamadı ve üstelik diğer belleklerden hiçbiri hızaşırtmayla Kingston'un standart DDR3-2000 hızına erişemedi bile.

Her şeye rağmen bir ürünün incelemesi, fiyat karşılaştırması da olmadan fazla bir değer taşımaz. Yeşil renkli çubuklar tahmini fiyatları gösteriyor.

Bugünkü incelemenin en yavaş belleği Super Talent DDR3-1333 aynı zamanda en ucuzu. Hızaşırtma deneyimizin ikincisi Crucial Ballistix DDR3-1600 ise pahalılıkta üçüncü sırada yer almakta.

Kingston'un ürününün henüz piyasada olmadığını ve Ballistix DDR3-1600 uzun süredir satıldığını hesaba katarsak deneyimizin ikincisi Crucial Ballistix'e meylediyoruz. Bununla beraber eğer Kingston DDR3-2000 kitini kısa sürede piyasaya sürme vaadini tutarsa bundan sonraki sistem hızaşırtma deneylerimizde bu bellekleri kullanacağız.

Fiyat/başarım oranı yüksek iki modele de dikkat çekmeden yazımızı bitirmeyelim. Crucial Ballistix'den %41 oranında daha ucuz fiyattan alıcı bulan Mushkin Enhanced 9998679 modeli hızaşırtma deneyinde kıl payı üçüncü oldu ve DDR3-1600 hızında elde ettiği düşük gecikmelerle Ballistix'i bile geride bıraktı.

İkinci övgümüz Patriot'un Viper PVT36G1600LLK belleklerine gidiyor. Bu birimler Corsair Dominator 1866'nın hızaşırtma deneyinde eriştiği hıza (1909 MHz) potansiyellerinin ne kadar yüksek olduğunu kanıtladılar. Üstelik %57 daha ucuzlar. Her ne kadar bugün incelememizin odak noktası salt en yüksek hız ve en düşük gecikmeler olsa da kullanıcıların büyük bir çoğunluğu tercihlerini fiyat/başarım oranı en yüksek olan ürünlerden yana kullanacaklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder